З пластика
Обробна дошка з пластику
Як правило, пластикові обробні дошки виготовляють з поліетилену. Їхніми перевагами є низька вартість, простота догляду, стійкість до перепадів температур і вбирання води і запахів. Пластикові обробні дошки схильні до появи глибоких подряпин від ножа. Самовідновлення робочої поверхні від отриманих подряпин і порізів у цих дощок немає. Що при відсутності антибактеріальних властивостей негативно позначається на гігієни обробної дошки. З часом поліетилен піддається деструкції, що призводить до підвищення крихкості обробної дошки на тлі невеликого збільшення міцності. Нестабілізованим поліетилен на повітрі піддається термоокислювальної деструкції (термостарению), і супроводжується виділенням альдегідів, кетонів, перекису водню та інших токсичних речовин. Тому термін служби пластикової дошки значно обмежений.
Слід купувати відразу кілька обробних дощок з пластику і використовувати їх для різних груп продуктів, тобто, одні для м'яса, інші — для овочів і фруктів і т. п.